Brrr… de winter komt er aan en dat vraagt om een lekker warme winterjas. Leuke dames winterjassen vind je eigenlijk over wel online. Ze zijn alleen niet altijd even warm als ze eruit zien! Eigenlijk net zoals met truien, zoals we dit hebben beschreven in onze leuke blog over truien. Sommige truien zien er erg warm uit, maar zijn dit niet. Voor damesjassen kan dit hetzelfde zijn. En ja, dan is de inkopper dat je van een koude kermis thuis komt… In de onderstaande top 10 gaan we leuke dames winterjassen beschrijven die wel degelijk lekker warm zijn. Zo hoeven we het dus nooit meer koud te hebben ;)! Naast deze winterjassen is het ook belangrijk om de komende winter in laagjes te kleden. Door meerdere laagjes te dragen houd je automatisch veel warmte vast.

Welke stof bij een winterjas houdt de warmte vast?

Als je een warme winterjas wilt, dan zijn er een aantal materialen qua stoffen die de warmte goed vast houden. Stoffen die warmte vasthouden bij een winterjas zijn met name schapenwol en katoen. Ook heb je synthetische wol dat goedkoper is dan schapenwol. Wil jij een warmte winterjas, let dan goed op het gebruikte materiaal bij een jas. In principe geldt dat hoe hoger het percentage gebruikte wol, hoe beter de jas warmte zal vasthouden. Check dus altijd ook even de specificaties of het labeltje. Zeker wanneer je het online koopt!

14x warme en leuke winterjassen voor vrouwen

In onze zoektocht naar warme en leuke winterjassen voor dames hebben we gekeken naar zowel prijs, kwaliteit en uitstraling. Hierbij zijn we een leuke top 10 bekomen van mooie winterjassen die lekker warm zijn EN verkrijgbaar zijn voor ieder budget. Met andere woorden, ze zijn niet belachelijk duur dus. We hebben een leuke selectie gemaakt van verschillende webshops, waaronder de WE Fashion NL, River Island en Promiss NL. Hopelijk kunnen jullie veel inspiratie opdoen uit dit artikel, en zullen deze winterjassen je warm houden tijdens de koude Nederlandse winters!

Winterjas #1: Grijze suede dames winterjas

 

Wij houden van de kleur grijs, dus we starten dan ook met deze stijlvolle grijze suede winterjas. Deze winterjas oogt niet alleen warm, hij is ook echt lekker warm (en dus geschikt voor deze top 10). De prijs is 100 euro per stuk. Dat is zonder korting. Het is een van de nieuwere modellen van River Island. Doorgaans is dit een betrouwbare webshop. Ook is het fijn dat de coat valt tot aan de knieën. Verder valt de jas goed te combineren met zwarte schoenen.

Damesjas #2: rode jas met wolmix

 

Deze prachtige damesjas van designer Mart Visser valt mooi lang over de knieen. Door het lange design kleedt het mooi af, waardoor je slanker zal ogen. Wij vinden dit design mooi door het strakke en minimalistische design. Dankzij de rode kleur is deze winterjas leuk voor zowel de herfst als in de winter. Warmtevast is deze winterjas zeker, want het is gemaakt met een luxe wolmix. Dit is ook wel te zien aan het prijskaartje, want deze coat is iets duurder dan de rest. Maar dan heb je wel een hele goede, mooie en warme jas.

Shop de jas hier: Mart Visser Rode Winterjas Wolmix. Prijs 239,95 euro.

Winter coat #3: warme zwarte jas van wol

 

Als je een echt warme winterjas vrouwen wilt, dan is deze warme zwarte winterjas een musthave! Niet alleen oogt deze klassieke coat, met “two way zipper”, mooi en chique, de jas is ook nog eens zeer goed te combineren met vrijwel iedere outfit. Helemaal fijn is de goede binnenvoering, van prima kwaliteit. En tja, zwart is natuurlijk een safe choice als het aan komt op mix ‘n match met andere kleuren. De prijs van deze jas is 119,99 euro, en daarmee aardig betaalbaar voor een kwalitatieve jas die enkele jaartjes mee zou kunnen gaan.